Yrittäjälle inspiraatiota!

Lienee itsestään selvää, ettei aina yksinkertaisesti jaksaisi töitä! Harvalla on työmotivaatio 110-prosentissa kokoaikaisesti. Ihmisellä, joka on päättänyt ryhtyä yrittäjäksi on jo pitkä työtaival takanaan, sillä kuuluuhan yrittäjyyspäätökseenkin jo hurja määrä työtunteja ideoinnin ja suunnittelun parissa, sekä esimerkiksi liiketoimintasuunnitelmaa työstäessään. Kuitenkin haastavuus ja panostus koituu palkitsevaksi, ainakin monen yrittäjän omin sanoin. Tiedetäänhän kaikki, että on jotain uskomattoman hienoa saavuttaa tietty asia niin sanotusti omin kätösin. Tämä pätee myös yrittäjyyteen.

Älä huoli, et ole ainoa, joka välillä väsähtää! Kaikki kaipaamme lomaa, lannistut täysin, kun työtunteja on valtava määrä takana ja ainoa vapaapäivänäsi työntekijäsi sairastuu. Kuitenkin tiedät sen itsekin, että tämä palkitaan kyllä, niin pienissä kuin isommissakin mittasuhteissa ja asioissa. Mutta marssiessa äkäisenä autolle, joka on lumihangen alle piilotettu ja avainreikä vielä kaiken kukkuraksi jäätynyt kiinni, eikä lukkosulaa ole, on helppo työntää syvälle takaraivoon ajatus, miksi teet sitä, mitä teet. Muutamalla hyvällä vinkillä saat työmotivaatioosi tarvitsemasi innon ja potkun huonojen päivien varalle.

Ensinnäkin, muista arvostaa! Arvosta itseäsi, mutta myös työsi luomia mahdollisuuksia. Sinulla on joustoa, saat päättää itse työaikasi, saat tehdä juuri sitä, mitä itse haluat. Nämä asiat eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaikka pitkään yritystoimintaa harrastaneella ne saattavatkin välillä unohtua. Eikä tämä päde pelkästään työelämään. Iloitse sitä, että olet hengissä, heräsit, on kaunis päivä edessäsi… Elä, kuin viimeistä päivää! Vasta sitten, kun asia on hallussa, hyödynnä sitä myös työssäsi.

Itsensä motivoiminen tulisi aloittaa heti siitä hetkestä, kun herää aamulla. Unohda ”sitten kun olen juonut kahvini…” tai ”urgh, kamalaa herätä, hetki vielä!” -mantrat ja vietä heti ensimmäisenä aamusta hetki peilin edessä kysyen itseltäsi, mitä SINÄ teet tänään sen eteen, että tulee hyvä päivä? Niin yksityispuolella, kuin yrittäjänä. Miten Sinä parannat asiakkaiden päivää tänään, mitä hyvää Sinä teet maailmassa? Mitä teet itsellesi, miksi teet juuri sitä, mitä teet, ja miten voit itseäsi tänään palkita? Näistä kysymyksistä muodostuu hyvin äkkiä alitajunnainen rutiini, joten niiden pohtimiseen ei edes kulu ylimääräistä aikaa. Voit päättää, että päivästäsi tulee menestyksekäs esimerkiksi aamukahvia juodessa, tai päälle pukiessasi. Jos et pysty huolehtimaan tai motivoimaan itseäsi, et varmastikaan kykene hoitamaan myöskään asiakkaitasi.

Nauti! Tätä myös tulisi harjoittaa heti aamun ensimmäisestä hetkestä alkaen. Jo aamupalaa syödessäsi, pyri olemaan hotkimatta, ikään kuin söisit vain siksi, kun niin kuuluu tehdä. Aamupalasi on maukasta ja tykkäät siitä – ota siis kaikki ilo irti! Vain sinä pystyt motivoimaan itsesi, kukaan muu ei tee sitä puolestasi. Etenkään yrittäjänä. Jos nämä asiat tuntuvat vaikealta, kysy itseltäsi, elätkö tosiaan omaa unelmaasi, vai jonkun muun? Valinnallasi ei ole väliä, vaan sillä, että sen tiedostaa itse ja toimii sen mukaisesti. Asioita, joita ei pysty hallitsemaan, ei kannata murehtiakaan. Esimerkiksi huono sää, ruuhka, tai jonkun toisen sanat ovat tällaisia asioita, joihin et yksinkertaisesti voi mitään. Mutta omaan toimintaan ja työnkuvaasi pystyt vaikuttamaan kokonaisvaltaisesti, joten hyödynnä valtasi ja varmista, että teet juuri sitä, mitä olet aina halunnut.

Mitkä ovat työskennellessäsi arvosi ja päämääräsi? Ilman tätä tietoa on täysin turha toimia. Kun tiedät tavoitteesi, voit työskennellä täysivaltaisesti niitä kohti ja jopa nauttia siitä tietäen, että teet kovaa urakkaa saavuttaaksesi tavoitteesi. Menestyminen vaatii kompastumisiakin, mutta tärkeintä on nouseminen ja matkan jatkaminen. Viimeinen askel on ajatusten toteen pistämistä – älä ainoastaan pohdi edellä mainittuja asioita, vaan anna niiden näkyä jokapäiväisissä askareissa ja työssäsi!

Comments are closed.