Uusimmat ideat ja keksinnöt maailmalta

Ohjelmat kuten Leijonan Luola haalivat jatkuvasti yhä suuremman suosion myös Suomessa, kuten on maailmallakin. Lukuisilla mailla on jo oma versionsa kyseisestä ohjelmasta. Viihde yhdistyy innovatiivisuuteen ja ideointiin, joka sopii loistavasti suomalaiseen yrittäjäkulttuuriin. Seuraavaksi katsastetaan muutama innovatiivinen ja omaperäinen idea tai keksintö Leijonan Luolan menneiltä vuosilta.

USA

Yksi menestyvimmistä tuotteista, joka sai alkusijoituksen amerikkalaisesti Leijonan Luola -ohjelmasta, on hymyilevä pesusieni Scrub Daddy. Idea sai Lori Greinerin, Daymond Johnin ja Kevin O’Leary:n suosion yksinkertaisuudellaan, sillä tuote on kuin perinteinen pesusieni lähes kaikin puolin, ja todistaa, ettei toimivaa kannata lähteä uusimaan. Kuitenkin upotettuaan pesusienen kylmään veteen, se kovenee. Täten se putsaa kodin hankalimmatkin liat, haastavista paikoista. Sieni pehmenee veden lämmetessä., ja se on tehty erityisen kestäväksi, sillä sen voi puhdistaa astianpesukoneessa tai mikroaaltouunissa. Ulkonäkö on simppeli hymynaama. Muun muassa tv-shop-ostokanavasta tuttu Lori Greiner sai Scrub Daddy:n ideoijan puolelleen. Yhdessä Greinerin kanssa, yritys on myynyt yli 100 miljoonan dollarin (noin 90 miljoonaa euroa) edestä tuotettaan.

Toinen, yhtä yksinkertainen, harvinaisen hyvin menestynyt keksintö on Bombas-sukat. Ne ovat erikoisvalmisteiset puuvillasukat, joita markkinoidaan hengittävämpinä kuin perussukat. Bombas-sukat ovat myös ”pehmeät oikeista paikoista” eivätkä ne aiheuta rakkoja. Yritys on sittemmin myynyt yli 7 miljoonaa paria sukkia ja niillä on noin 150 miljoonan dollarin (135 miljoonaa euroa) liikevaihto, leijonan Daymond John:in sijoituksen avulla.

Kaikki tietävät kesän ikuisuuspulman eli mihin sijoittaa aurinkolasit? Laittaako päähän, jolloin ne tarttuvat hiuksiin vai ripustaako paidasta, jolloin paita venyy ja pahimmillaan kauluksesta näkyy liikaa, parhaimmillaan aurinkolasit vääntyy tai tipahtavat. Readerest on silmälasien pidike, jonka voi asentaa paitaansa. Tämän keksinnön avulla on mahdoton kadottaa tai tiputtaa lasejaan. Lori Greiner sijoitti tähänkin menestyvään keksintöön. Yritys on tuottanut sijoituksen jälkeen suunnilleen 8 miljoonan dollaria (7 miljoonaa euroa) myynnissä.

Mistä tehdään menestyvä vaatefirma? Sitä pitäisi kysyä Tipsy Elves:in luojalta. Robert Herjavec sijoitti yritykseen, joka aloitti tuottamalla joulupaitoja mutta myöhemmin laajeni oloasuihin ja hiihtovarusteisiin. Yritys on yksi Herjavecin onnistuineimmista sijoituskohteista, sillä firman myynti on tuottanut noin 50 miljoonaa dollaria (45 miljoonaa euroa). Tämän lisäksi, Tipsy Elves on tehnyt yhteistyötä Sony:n, Google:n ja Pyeongchanging olympialaisten Jamaikan kelkkailutiimin kanssa.

Suomi

Suomen menestys on vielä hieman auki. Olemme nähneet erinomaisia ideoita vaikkei leijonat olisikaan innostuneet yhtä paljon, kuin katsojat. Yksi erittäin hyvä keksintö tuli Mikko Virtaselta, joka halusi sijoitusta pitkien ihmisten peitto-ongelmiin – hän haki leijonien tukea erikoispitkiin peittoihin, jotka peittää myös pitkän ihmisen varpaat niin, ettei tarvitse nukkua varpaat jäässä, villasukat jalassa tai polvet koukussa. Virtanen on 193cm pitkä, ja kertoo etsineensä yhdessä vaimonsa Hannan kanssa jopa ulkomaisilta markkinoilta erikoispitkää peittoa tuloksetta. Ikävä kyllä leijonat eivät tähän uskoneet ja päätyivät siihen tulokseen, että markkinoilla on oltava tällainen vaihtoehto jo valmiiksi.

Hieman enemmän vastakaikua leijonilta sai WOOOM Oy:n yrittäjäkaksikko Minna ja Janne Siren. Minna on ammatiltaan fysioterapeutti, Janne valmentaja. Heidän tyttärensä loukkaannuttua kaksikko keksi laitteen, jolla tytär pystyisi työstämään lonkkaa ja core aluettaan mielekkään tekemisen parissa. Minna Sirenin kehittämä treenilaite perustuu liukkaaseen liikkumapintaan, joka tarjoaa innovatiivisen tavan harjoittaa tiettyjä alueita. Parin poika, Ville, näytti miten laitetta käytetään ja yksi leijonista, Kim Väisänen, halusi heti kokeilla myös. Leijonat vaikuttivat erittäin kiinnostuneilta. Yritys haki leijonilta 30 000 euron sijoitusta liiketaloudellisiin järjestelyihin 30% osuudella yrityksestään. Laite myydään asiakkaalle hintaan 299 euroa.

Leijonan luolaa näytetään suomalaisessa telkkarissa kanavalta Nelonen sekä Ruutu-nettipalvelussa.

Comments are closed.