Top 10 Pirkanmaalaista yritystä

Pirkanmaa tunnetaan teollisuudestaan sekä yrittäjyyteen kannustamisestaan. Kuitenkin tutkimukset osoittavat, että yrityksiin investointi on vähentynyt Pirkanmaalla. Katsastetaan viime vuoden Top 10 Pirkanmaalaista yritystä ja nähdään, onko kärkisija muuttunut paljoa kahden eri tutkimuksen väliaikana. Toinen tutkimus on suoritettu Tammikuussa 2017, kun toinen on 2017 Marraskuulta.

Marraskuussa 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan, Pirkanmaalla menestynein yritys on Tampereella toimiva Mr Max Oy -niminen ravintolayritys. Käytännössä yritys pyörittää yökerhoja Tampereella. Kyseisen yrityksen perustajilla on myös yllättävä määrä muitakin yrityksiä. He ovat siis jo konkareita, vaikkei yritystä näyttäisi olevan lainkaan tammikuussa tehdyssä tutkimuksessa. Yritys on saavuttanut 97 luokituspistettä, ja heidän liikevaihtonsa on 5,4 miljoonaa euroa.

Toisen sijan vie Prime Time Music Oy, Tamperelainen ohjelmatoimisto. Yrityksen liikevaihto on 2,3 miljoonaa euroa, ja luokituspisteet 95. Edellisessä tutkimuksessa yritys sijoittui kahdeksannelle sijalle kahdenmiljoonan euron liikevaihdollaan ja 93 pisteellä. Yritys on siis alle vuodessa onnistunut nousemaan kuusi sijaa, onneksi olkoon!

Kolmanneksi sijoittuu tuttu Pancho Villa Finland Oy. Luonnollisesti, tarkoitetaan Tampereen ravintolaa, mutta muutkin Pancho Villat menestyvät hyvin ympäri Suomea. Liikevaihtoa on ollut enemmän, kuin toiselle sijalle sijoittuvalla Prime Time Music Oy:llä 2,5 miljoonan euron liikevaihdolla, mutta pisteitä on tullut vain 94, joka on tiputtanut yrityksen kolmossijalle. Tämä on kuitenkin yksi sija korkeammalla, kuin edellisessä tutkimuksessa, jossa yritys sijoittui neljänneksi parhaaksi Pirkanmaalaiseksi yritykseksi. Liikevaihto jäi silloin alle kaksimiljoonaa euroa.

Seuraavaksi sijoittui Framery Oy neljänneksi parhaaksi yritykseksi. Yritys on Tamperelainen ja tarjoaa äänieristettyjä konttoriratkaisuja. Heidän liikevaihtonsa on hurjat 17,6 miljoonaa euroa, mutta pisteet jäivät 93:een.

Tamperelainen arkkitehtitoimisto Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy vei viidennen sijan tässä tutkimuksessa 1,7 miljoonan euron liikevaihdollaan ja 92 luokituspisteellä. Tämä on hurja nousu tammikuisesta tutkimuksesta, jossa yritys sijoittui sijalle kaksikymmentä! Silloin heidän liikevaihtonsa oli 1,3 miljoonaa euroa ja pisteitä yritys sai 89.

Kuudenneksi sijoittui jälleen Tamperelainen yritys Eone Oy, joka työskentelee finanssiteknologian parissa. Liikevaihto on 4,1 miljoonaa euroa ja yritys saavutti 92 luokituspistettä. Tämäkin lienee uusi yritys, sillä niitä ei näy olevan tammikuisessa tutkimuksessa ollenkaan.

Seitsemännen sijan vei Ola-Talo Oy, ylöjärveläinen asuntorakentamisen yritys. Heidän liikevaihtonsa on 3,1 miljoonaa euroa, ja pisteitä on saman verran kuin yllä olevalla yrityksellä, eli 92 pistettä.

Kärkisijasta tuttu Mr Max -konserni sijoittui myös kahdeksannelle sijalle. Paikkakunnaksi ja toimialaksi luetellaan samat, kuin ykkössijan Mr Max Oy, eli tamperelainen ravintola-alan yritys. Konsernin liikevaihto komeilee 10 miljoonassa, mutta pisteitä on edelleen 92, eli sama kuin 6. ja 7. sijoille sijoittuvat yritykset.

Yhdeksännen sijan vei Lune Group Oy Ltd. Vaihteeksi yritys on Juupajoelta. He työskentelevät kuukautiskuppien myynnin ja valmistuksen parissa. Liikevaihto on 2,5 miljoonaa euroa ja pisteitä kerääntyi 90. Nousu on kuitenkin kunnioitettava tammikuun tutkimuksesta, jossa yritys sijoittui sijalle kaksikymmentäkolme, 1,6 miljoonan euron liikevaihdolla ja 89 pisteellä.

Top 10:een juuri sijoittunut Go Go Express Oy vie kymmenennen sijan. Tamperelainen kuntosalitoiminta saavutti 90 pistettä. Heidän liikevaihtonsa on 4,6 miljoonaa euroa. Tammikuisessa tutkimuksessa yrityksen liikevaihto oli aika samoissa lukemissa, 4,4 miljoonaa euroa, ja pisteitä oli jopa enemmän, kuin nykyisin – 92.

Mitä ilmeisimmin tammikuisessa tutkimuksessa on ollut kovemmat panokset, sillä 92 sijalla hädin tuskin sijoittui Top 10:een (vain yksi yritys pääsi tällä pistemäärällä Top 10:een, 10.sijalle). Uusimmassa tutkimuksessa Top 3:ssa pisteytys oli 97, 95, ja 94. Edellisessä tutkimuksessa Top 6 sijaa kaikki saivat vähintään 94 pistettä. Tuloksista kuitenkin huomaa, että Pirkanmaalaiset yritykset ovat harvinaisen menestyviä, ja lista tietysti jatkuu aina 100 asti!

Comments are closed.